Recerca 2022-2023

La VII edició de Recerkids us proposa treballar els vostres projectes de recerca al voltant del tema de l’estudi de la zoologia i la biodiversitat a Catalunya, especialment, l’afectació de les espècies invasores als ecosistemes.


Coneix les dates i el calendari de la VII edició!


Investiguem sobre la conservació de la biodiversitat i l’afectació de les espècies invasores als ecosistemes!

La VII edició de Recerkids commemora l’aniversari de Jordi Sabater i Pi, primatòleg català que trobà Floquet de Neu l’any 1966. Per aquest motiu, la temàtica seleccionada per als projectes de recerca d’aquesta edició giraran al voltant de la biodiversitat i l’equilibri dels ecosistemes. Per poder ajudar a l’alumnat a investigar s’han establert tres línies de recerca:

  • L’evolució de les espècies
  • L’observació dels éssers vius
  • L’estudi de les espècies invasores d’una zona

QUI VA SER JORDI SABATER I PI?

Jordi Sabater i Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – Barcelona, 5 d’agost de 2009) va ser un primatòleg, antropòleg i zoòleg català, un dels especialistes en l’àmbit mundial en l’estudi de l’etologia i l’etnologia.

Es va formar de manera autodidàctica durant la seva estada a Guinea Equatorial entre els anys 1940 i 1969, on va començar les recerques de camp que el van portar a ser considerat una de les primeres autoritats mundials en l’estudi dels primats en estat natural, dels amfibis i d’algunes aus africanes.

L’any 1966 va trobar Floquet de Neu, un goril·la albí molt rar que va cedir al Zoo de Barcelona, i que es va arribar a convertir en un dels animals més destacats.


Xerrada virtual amb Miquel Llorente

Conversa virtual amb Miquel Llorente, doctor i primatòleg per la UdG. Durant la xerrada, el doctor Llorente explica com és la feina d’un primatòleg i la importància d’estudiar el comportament dels primats per assegurar-ne la conservació.

També reflexiona sobre la figura de Jordi Sabater Pi, del qual el 2022 se n’ha celebrat el centenari del naixement.


Els contes de la Laura i en Joan

Dins d’aquestes temàtiques, us proposem treballar també a partir dels següents contes de la Laura i en Joan: