Què és?

Recerkids no és un programa per estudiar ciència.

És un programa per fer ciència. Una oportunitat perquè l’alumnat d’educació primària experimenti en primera persona què vol dir fer recerca, com és un procés d’investigació i quin és el dia a dia en la vida d’un professional de la ciència. És una experiència educativa amb la qual la classe s’endinsarà en una aventura capitanejada per la Laura i en Joan, dos investigadors joves però molt experimentats que us acompanyaran durant les dues fases del recorregut.

1

LA RECERCA: FEM UNA INVESTIGACIÓ

Una recerca científica emmarcada en l’àmbit de treball
de les universitats i els centres de recerca de Catalunya.

2

EL CONGRÉS: COMPARTIM ELS RESULTATS

Un congrés científic on compartir resultats, experiències
i emocions amb altres escoles i professionals de la ciència.

Objectius del programa

Familiaritzar l’alumnat d’educació primària amb les característiques, la metodologia i les eines del treball científic.

Promoure la creativitat i la innovació entre l’alumnat, així com la capacitat de resoldre interrogants i reptes mitjançant el mètode científic.

Fomentar vocacions científiques entre els nens i les nenes, despertar-ne la curiositat intel·lectual i potenciar l’actitud d’observació i d’anàlisi del món.

Treballar la ciència de manera pluridisciplinària integrant també coneixements de llengua, art, comunicació…

Donar a conèixer entre el públic escolar l’activitat científica que duen a terme les universitats i els centres de recerca de Catalunya.

Establir lligams entre la comunitat científica i l’educativa, tot fomentant el diàleg i l’intercanvi de coneixements entre professionals de la recerca, professorat i alumnat.