L’edició del curs 2019-2020 del programa Recerkids s’ha vist alterada per la crisi sanitària ocasionada per la COVID19, que ha obligat a tancar els centres educatius de tot el país i que el professorat hagi hagut d’adaptar tota la seva feina a l’àmbit virtual.

En aquest context, volem ajudar els i les docents a realitzar la seva tasca tot oferint-los un projecte virtual significatiu i motivador: una recerca des de casa i un congrés virtual!

«Recerkids a casa» neix, doncs, amb una doble voluntat: acompanyar la comunitat educativa en una situació tan excepcional i continuar desenvolupant els objectius fonamentals del programa perquè les escoles puguin continuar amb una nova recerca i assistir al congrés que organitzem cada curs.

Com funciona?

1. ET REGISTRES

Et pots inscriure a través d’aquest formulari fins diumenge 17 de maig.

2. T’ENVIEM ELS MATERIALS

El dia 18 de maig t’enviarem els materials per començar a treballar:

      • Una guia didàctica amb les orientacions per dur a terme el projecte a distància, el repte que proposem i tots els passos de la recerca i els continguts curriculars que es treballen.
      • Un quadern de l’alumnat per anotar totes les observacions de la seva recerca.
      • Una guia per a les famílies amb orientacions per acompanyar els fills en la recerca.

3. L’ALUMNAT FA LA RECERCA

Del 18 al 29 de maig l’alumnat durà a terme la recerca.

4. L’ALUMNAT ELABORA ELS RESULTATS

De l’1 al 5 de juny, l’alumnat preparà un pòster o un vídeo amb el procés i conclusions de la recerca i l’enviarà perquè el publiquem al web.

5. CELEBREM EL CONGRÉS VIRTUAL

El dimecres 10 de juny farem el congrés virtual on compartirem els resultats de les recerques i un comitè científic en farà la valoració. També podreu gaudir d’un experiment lúdic de la mà de Big Van Ciencia en el qual  l’alumnat participarà activament!

Apunteu-vos-hi! Junts continuarem la comunitat Recerkids!

Descarrega’t el material didàctic

Guia didàctica

Quadern de recerca

Guia per a les famílies